Hjem » Ørmen Gård » Nytt år, nye muligheter!

Nytt år, nye muligheter!

26 desember 2010

Vi er kjempefornøyde med salget og responsen vi fikk på vår åpne dag på gården, og satser på å få til flere slike dager i 2011!

Etter å ha brukt våren og sommeren på planlegging og oppussing av det lille bryggerhuset på Ørmen gård, åpnet vi på høsten for “Åpen dag” på gården.

Bryggerhuset har tidligere fungert som en liten sommerstue, der husfolket flyttet ut i de to rommene, og bodde her på sommeren. Det vi var mest spent på var å få frem den gamle bakerovnen, som vi kunne skimte bak en rusten vedfyrt jernkomfyr. Pipen ble  tatt ned når taket ble fikset, og håpet er at vi om noen år kan få laget en ny pipe, og steke brød i bakerovn.

Gamle hus inneholder ofte skulte skatter, noe vi fikk erfare da vi skulle gjøre småreperasjoner på veggen. Der avdekket  vi gammel mursetin, som stod perfekt til de lyse fargene vi planla for veggene. Gulvet, ble en mer tidkrevende prosess. Vi leide en pussemaskin med grovt papir, men den tykke tjæreaktige malingen var mer gjenstridig enn vi hadde tenkt. Høvel, malingsfjerner og varmepistol var noen av hjelpemidlene, som gjorde at vi tilslutt klarte å skimte treverket i de tykke plankene. Endelig hadde vi ett tomt, lyst lite hus til å fylle med ideene våre.

Vår lille nye krambod skulle inneholde en samling av ulike ting vi hadde jobbet med de siste årene. Tanken var at alt skulle være til salgs. Selv kaffekoppen du fikk servert kaffe i var til salgs.

Man kan ikke ha åpen dag uten å få en kopp kaffe:) Så kaffekjelene var selvfølgelig fylt, og ute var det satt opp småbord. Inne i butikken var det også gode muligheter for å få smaksprøver av en del av produktene.  Vi serverte havrekjeks, muffins og vafler til kaffen. I kurven ser du Sissels ferske olivenbrød, som forsvant fort!

Biene hadde jobbet flittig denne sommeren, og vi hadde mengder av honning. Det var en fantastisk følelse og kunne gå ut i egne bikuber og høste inn fersk, flytende honning. Lisa brukte  honningen, som er rik på antioksidanter også i andre produkter. Vi solgte bringebærhonning til å ha over is og bringebærsyltetøy tilsatt  honning.

Når biene flyr fra blomst til blomst blir det også mengder av blomster, bær og urter på gården. Av dette lager Lisa ringblomstsalve, urtete, gjeitramssaft med mer. Hvert år dukker det opp nye spennende produkter og i sommer var intet unntak!

Hyllene våre var også fylt med Olivenoljen vi importerer fra Kreta.

Den grønne extra virgin oljen fra Kolombari er også produsert i ulike varianter. Tilsatt krydder, urter og hvitløk.

Sissel jobber med tekstiler, og hadde i år laget vesker, som passet perfekt til interiøret i den lille kramboden. Veskene, som hun opprinnelig lanserte som strandvesker, er romslige, store og egner seg til det meste. De er slitesterke og komer i mange morsomme farger og mønstre.

Både stue og kjøkkenet er fylt av møbler, ting og tekstiler. I stuen står det gamle skapet, som er omgjort til dukkehus, med tremøbler. Lysekronen i taket er ett loppemarkedskupp, som har fått prismer og blomster, som skaper ett varmt lys i rommet. Noen av tingene er de opprinnelig gamle, mens andre har blitt malt og fått nytt trekk, som den galme stolen i hjørnet.

Vi var meget spent på oppmøtet når vi kjente regn i lufta. Det var Farmers Marked både i Fredrikstad og Oslo, men vi rakk bare såvidt å få sette på kaffekjelen før det kom folk. Naboer og venner , samt flere andre dukket opp til tross for litt dårlig markedsføring, og vi gleder oss allerede til flere slike dager til sommeren:)

Velkommen til Åpen gård i 2011!

Ørmen Gård

Kommentarer